КОНСУЛЬТАЦІЇ З ПИТАНЬ ПЕНСІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ЖИТЕЛЯМ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ

Новини 26 серпня 2021

Фахові консультації з питань пенсійного забезпечення та відповіді на запитання, які стосувались порядку нарахування пенсії, залежності її розміру від величини зарплати і  тривалості страхового стажу, здійснених цьогоріч пенсійних перерахунків, необхідних для призначення пенсії документів, отримали 26 серпня жителі Лисецької територіальної громади.

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян  № 13 (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Катерина Рабко консультуючи мешканців громади за місцем проживання, окрім того надала роз’яснення про негативні наслідки нелегального працевлаштування для майбутнього пенсійного забезпечення. Акцентувавши, що тільки офіційна робота і щомісячна сплата внесків здатні забезпечити гідні пенсійні перспективи. 

Під час виїзного прийому відвідувачі Лисецького ЦНАП скористались можливістю подати представнику пенсійної служби документи для оформлення пенсії, замовити пенсійні посвідчення та отримати інші послуги.

Катерина Рабко поінформувала мешканців територіальної громади про нову модель звернення за пенсією в електронному форматі через вебпортал Фонду. Що дає можливість значно заощадити час. Водночас звичний порядок подання документів через особисте звернення до органу Фонду продовжує діяти.

Очільник громади Анатолій Лущак подякував фахівцю ПФУ, позаяк такі виїзні прийоми громадян на віддалему робочому місці економлять час жителям Стебника,  Лисця, Старого Лисця та Посічі, які знаходяться у трьох десятках кілометрів від сервісного центру в Тисмениці, і дають можливість тут на місці отримати необхідну послугу та проконсультуватися із пенсійниками.