КЕРІВНИК ЦНАП ЛИСЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У СЕМІНАР-ТРЕНІНГУ «НАДАННЯ ЯКІСНИХ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ В УМОВАХ КРИЗОВОГО РЕАГУВАННЯ ТА ВІДНОВЛЕННЯ»

Новини 7 травня 2023
Зорганізований Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією у партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні та урядом Великої Британії дводенний семінар-тренінг проводився 4 та 5 травня у Яремче задля обміну досвідом щодо побудови ефективної команди ЦНАП в умовах кризових ситуацій та відновлення, покращення підходів для надання якісних адміністративних послуг громадам Івано-Франківської, Херсонської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Київської та Чернігівської областей. 
Разом із колегами з Прикарпаття та інших регіонів ознайомилася із передовими інструментами управління якістю під час надання адміністративних послуг, обговорювала використання сучасних інформаційних технологій при роботі ЦНАП, у тому числі з ВПО, та окреслила шляхи зміцнення їх потенціалу керівник ЦНАП Лисецької селищної ради Ірина Гутич. 
Програма семінару складалася з чотирьох сесій, на яких учасники мали змогу послухати 20 креативних спікерів. Зокрема, висвітлювалися успішні практики областей та актуальні питання для зміцнення потенціалу ЦНАПів в умовах кризи, професійний розвиток команди ЦНАПів в умовах кризових ситуацій, моніторинг діяльності ЦНАПів та цифровізація адміністративних послуг та налагодження ефективної роботи та забезпечення доступності актуальних питаннь.
Як зазначали спікери, завдяки цифровим послугам у Дії цифровізація заходить чи не в кожну сферу життя. Щоб не бути голослівними, додали, що користувачами застосунку Дія сьогодні є більш, ніж 19 мільйонів українців. В застосунку було доступно понад 14 цифрових документів та більше 120 сервісів на порталі та близько 26 сервісів у цілому застосунку. Упродовж 2022 року завдяки команді регіональних CDTО розвиток ЦНАП посів першу сходинку з восьми напрямків регіональної цифровізації та дозволяє оптимізувати часові, людські та фінансові ресурси країни. 
Відрадно, що не пасе задніх в питанні цифрової трансформації наш ЦНАП, який віднедавна працює як Дія Центр. Тут надається 196 адміністративних послуг, що важливо, працює шеринг документів через Дію та проводяться консультації щодо надання послуг через мобільний застосунок та вебпортал Дія.
За підсумками семінару-тренінгу впродовж двох днів учасники охопили як теоретичну частину питань, розказали про реальні кейси для покращення обслуговування у ЦНАП, так отримали нові знання для майбутніх ініціатив.