ГУМАНІТАРНА ПРОГРАМА ACTED ДОПОМОЖЕ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ У ПІДГОТОВЦІ ДО ЗИМИ

Новини 13 січня 2023
Внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з постраждалих від активних бойових дій Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей, та наразі зареєстровані на території Лисецької селищної територіальної громади, мають можливість отримати грошову гуманітарну допомогу по підготовці до зими від французької гуманітарної програми ACTED. З такою метою до Лисецької селищної ради завітати представники даної гуманітарної програми. 
Вони донесли інформацію про те, що програма направлена на забезпечення базових потреб по підготовці до зими в закупівлі дров, брикетів, вугілля, газу для домогосподарств, які на момент реалізації програми проживають у нашій територіальній громаді. Її учасниками можуть стати: одинокі люди похилого віку або родини похилих людей (60 років і старші); родини, які складаються з однієї непрацездатної людини (18-59 років), та людей похилого віку, які потребують опіки; домогосподарства, очолювані батьками-одинаками; родини з дітьми (3 і більше) та/або новонародженими до 1 року; домогосподарства з вагітними жінками або жінками, що годують; домогосподарства, де є діти, розлучені з сім’єю; родини, у складі яких є інваліди 1-2 групи; родини з малорухливими людьми, що потребують стороннього догляду; домогосподарства, члени яких мають важкі хронічні захворювання та потребують дорогої медичної допомоги; домогосподарства, у складі яких хтось був поранений або вбитий, внаслідок бойових дій; домогосподарства, у яких значно пошкоджене житло та система опалення.  
Для реєстрації у програмі необхідно надати фото документів усіх членів родини, включаючи паспорти, ідентифікаційні коди та свідоцтва про народження дітей; а також акт про ушкодження житла та фото ушкоджень. Обраним домогосподарствам допомога буде надана шляхом грошового переказу через відділення Укрпошти чи Ощадбанку. 
Окрім здійснення роз’яснювальної кампанії в Лисецькій селищній раді працівники французької гуманітарної програми ACTED вже прийняли пакети документів від 14 родин ВПО, що проживають у домогосподарствах наших краян. 
Окрім Лисецької програма працюватиме для ВПО Тлумацької, Тисменицької, Олешанської та Обертинської територіальних громад.
Залишити запит на реєстрацію у програмі або з питаннями щодо реалізації програми надання грошової допомоги можна звернутися за телефоном кол-центру гуманітарної організації ACTED 0 800 336 936 (з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00).