ГРОМАДИ ПРИКАРПАТТЯ ОБГОВОРЮЮТЬ РЕФОРМУВАННЯ ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ

Новини 3 серпня 2023
В Лисецькій селищній раді під головуванням керівника Івано-Франківського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад Лисецького селищного голови Анатолія Лущака відбулася зустріч керівників територіальних громад Івано-Франківської області. Предметом зібрання стало питання реформування лісової галузі, котре передбачає створення єдиної національної лісогосподарської системи з єдиним оператором. Присутній виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник детальніше зупинився на законодавчих змінах, зокрема розповів про переваги та недоліки процедури передачі лісів у підпорядкування державного підприємства “Ліси України”. 
Як засвідчила дискусія, представників органів місцевого самоврядування найбільше турбує майбутнє так званих агролісів та заліснених територій. Відтак вони порушили питання збереження права комунальної власності на лісові землі та розвиток комунального лісового господарства. 
Іван Слободяник запевнив керівників громад у тому, що Всеукраїнська асоціація громад вже займається збором та систематизацією пропозицій, котрі висуваються під час таких виїзних консультацій в різних регіонах України, позаяк на даному етапі важливо узгодити баланс інтересів між громадами та державою.