ГРОМАДА ПРИЙМАЛА ГОСТЕЙ

Новини 27 вересня 2021
В п'ятницю, 24 вересня в с. Старий  Лисець відбулася конференція «Посилення потенціалу громад Прикарпаття в реалізації системних змін у сфері безпеки та медицини, пом’якшення економічних наслідків  пандемії COVID-19».
У конференції взяли участь голови територіальних громад Прикарпаття, голова Івано-франківської ОДА Світлана Онищук, представники служб та експертного середовища.
«Сьогодні Асоціація громад Прикарпаття  регіональна інституція об’єднує 50 територіальних громад Івано-франківської області. На порядку денному у громад сьогодні це формування місцевих бюджетів та прогнозування місцевого розвитку. В цьому році ми рекомендуємо Уряду звернути особливу увагу на формування політики щодо енергоносіїв та особливістю розвитку гірських та депресивних територій. З відповідними зверненнями ми за дорученням голів громад звернулися до Президента, Уряду, та НКРЕ. Ми дуже сподіваємся на розуміння та підтримку з боку Держави щодо місцевого самоврядування та територій які потребують посиленої уваги. В свою чергу готові підставити плече щодо формування відповідних місцевих політик» - Ігор Мельничук виконавчий директор МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття»
В рамках конференції обговорили питання бюджету 2022, де про особливості формування фінансової бази для громад говорили Ірина Мацькевич - директора департаменту фінансів Івано-франківської ОДА та Ірина Столярик - начальник головного управління ДПС в Івано-Франківській області. Темою зустрічі були системи безпека громад, громадське здоровя, мережі та фінансове забезпечення життєдіяльності органів місцевого самоврядування.  
У голів громад особливе занепокоєння виникла ситуація з ціною на енергоносії які стрімко виросли серед бюджетного року. Також обговорювались  питання дорожньої інфраструктури, розвитку гірських та депресивних територій.
Слова мали: Анатолій Лущак – селищний голова Лисецької територіальної громади, Ольга Корабльова - Інститут миру і порозуміння,  Олександр Мацарін – начальник управління організації заходів цивільного захисту головного управління ДСНС в Івано-франківській області. Галина Гринюк – керівник проєкту «Посилення потенціалу громад реалізовувати системні зміни у сфері безпеки пов’язаними з пандемією covid-19 та особливими загрозами та потребами вразливих груп населення», Степан Вінтонович – заступник директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА,  Юрій Соловей – президент громадської спілки «дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-франківської області» («ДЮФЛІФО»)
Захід проведено в рамках проєкту «Співробітництво для створення комплексної системи безпеки Лисецької територіальної громади Івано-франківської області», який впроваджує МАОМС «Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття» за підтримки громадської організації «Інститут миру і порозуміння», що фінансується міжнародним фондом «Відродження».

Відео заходу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=h9HCO_wHgsU&t=1s