ГОЛОВА ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Новини 18 грудня 2023
15 грудня у Львові відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Це вже пʼяте засідання Конгресу. У ньому взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, члени уряду, голови обласних адміністрацій та очільники громад. На засіданні були присутні 93 члени Конгресу, зокрема 50 очільників міст, сіл і селищ. На онлайн-зв’язку перебували 1619 членів Конгресу. Разом із очільницею Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук, міським головою Калуша Андрієм Найдою особисто учасником зібрання був голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак. 
Відкриваючи засідання, Президент почав зі значної для країни події: Україна має рішення про початок переговорів щодо вступу до Євросоюзу, і це – інституційний доказ, що наша держава буде членом євроспільноти. А відтак відмітив, що наступного року перед органами державної влади та місцевого самоврядування стоїть завдання довести, що Україна готова до вступу у ЄС: не лише законодавча робота, а й процес повної інтеграції державних інституцій, правових норм та реалій життя до стандартів ЄС.  
Разом з цим, головне завдання зараз – це оборона України. Відтак на місцевому рівні також має бути зроблено все заради перемоги – від підходу до виділення коштів і до інших важливих для суспільства питань. «Хочу зараз звернути увагу кожного й кожної, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є тим самим життям України. Життям, яке ми маємо захистити від агресії Росії», – додав Володимир Зеленський.
У межах нового формату засідання Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося інтерактивне спілкування з представниками місцевої влади. Голови громад особисто озвучили перед профільними міністрами питання щодо процедури призову військовослужбовців з допомогою місцевого самоврядування, реабілітації військових, забезпечення українського теле-, радіо-, мобільного сигналу та інтернету. Інші питання стосувалися затвердження на законодавчому рівні умов щодо придбання та передачі ЗСУ необхідного обладнання на місцевому рівні, надання фінансової підтримки місцевим бюджетам із державної казни для забезпечення безкоштовного харчування дітей війни. Обговорювався також доступ органів місцевого самоврядування до кадастрової карти, забезпечення ліками жителів віддалених населених пунктів тощо.
Світлини та відео з події з офіційного сайту Президента України