ГОЛОВА ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ - УЧАСНИК ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФОРУМУ "УКРАЇНА 30. ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ"

Новини 30 липня 2021

Упродовж двох днів, 28-29 липня, очільник Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак став учасником Всеукраїнського форуму "Україна 30. Децентралізація", де на найвищому державному рівні за участі Президента України Володимира Зеленського представники органів місцевого самоврядування з усієї країни, різних міністерств та відомств підсумовували Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. 

"Вже зараз ніхто не сумнівається, що реформа децентралізації влади стала хоча найтривалішою в часі, проте найуспішнішою, - запевняє Анатолій Лущак. Позаяк передавши територіальним громадам повноваження та фінансову базу, бачимо як відбувається зміцнення самоврядування на місцях". 

Проте, як наголосив Гарант, децентралізація - це не тільки повноваження, але й велика відповідальність. Відтак дав настанову обраним керівникам громад вчитися мислити масштабно, усвідомлювати, що кожна громада - це частинка України, яка працює для України й в ім'я України, але не для задоволення власного его чи приватних електоральних, політичних амбіцій. За словами Президента в процесі реформування є не лише успіхи, але й недоліки, котрі спочатку були непомітні. 

Відтак після завершення цього етапу децентралізації слід здійснити детальний аудит, виправити допущені помилки та прорахунки. І робота над цим триває. Бо вже наступного після форуму дня це стало предметом дискусії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.