ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ! З 1 ВЕРЕСНЯ ПЕНСІЇ ПЕРЕРАХОВУВАТИМУТЬ НА БАНКІВСЬКІ РАХУНКИ ГРОМАДЯН

Новини 5 травня 2021

З 1 вересня 2021 року змінюється організація виплати і доставка пенсій, а також інших соціальних допомог для тих українців, які зараз отримують свої виплати через «Укрпошту».

З 1 вересня їм не будуть приносити пенсію додому, а вони будуть отримувати її через банки, як і більшість пенсіонерів. Однак при цьому залишаються декілька категорій громадян, за якими зберігається право вибору: отримувати виплати, як і до цього – на дому, або також перейти на обслуговування в банк.

Кому залишать право вибору:

• людям з інвалідністю I групи;

• людям, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

громадянам, які досягли 80-річного віку. Лише цим людям, як і раніше, якщо вони захочуть, будуть приносити гроші додому. Однак, у будь-якому випадку, цим вже не буде займатися компанія «Укрпошта». До 1 вересня ПФУ повинен провести конкурс на доставщика пенсій.

Всім іншим пенсіонерам доведеться обирати з таких банків:

ВАТ «Ощадбанк»

ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»

ПАТ КБ «ПриватбанК»

ВАТ «Юнекс-банк»

ПАТ «Креді Агріколь банк»

ВАТ «Альфа-банк»

ПАТ «ПУМБ»

ПАТ «УкрСиббанк»

ПАТ АБ «Укргазбанк»

ПАТ АБ «Південний»

ВАТ «Кредобанк»

ПАТ «Укрексімбанк України»

ВАТ «Ідея банк»

ПАТ «КБ» Акорд»

ВАТ «Крісталбанк»

ВАТ «ТАСкомбанк»

ВАТ «Комерційний Індустріальний Банк»

ВАТ «ОТП банк»

ВАТ «МКБ»

Для того щоб відкрити рахунок в уподобаному банку, пенсіонер повинен буде заповнити заяву на отримання виплат у ньому. Потім цю заяву слід буде подати або в орган Пенсійного фонду за місцем проживання, або в одне з відділень цього банку, звідки його вже передадуть в ПФУ самі банкіри.

Як вчинять із тими, хто не обере банк до 1 вересня

Ті, хто до 1 вересня не визначиться з вибором банку, без пенсії, звичайно, не залишаться. Їх автоматично переведуть на обслуговування в «Ощадбанк», про що повідомлять одержувача виплат.

Якщо ж він з якоїсь причини все ж захоче обслуговуватися в іншому банку, то в подальшому він зможе змінити «Ощадбанк» на інший. Зробити це можна буде в будь-який час.