ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ В ЛИСЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Новини 29 липня 2022
Вшануванням пам’яті тих, хто віддав життя за Україну, кого ми втратили через вторгнення росії, всіх, хто міг ще жити якби не ця війна, у центральному сквері селища Лисець розпочалися урочистості з нагоди Дня Української державності. У населених пунктах громади до пам’ятників Кобзареві, символічних могил борцям за волю України піднесли живі квіти. Згадали полеглих у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України у своїх виступах й священнослужителі: отець Федір Бойко з церкви Воздвиження Чесного Хреста та капелан військової частини 3072 Національної гвардії України отець Володимир Гринишин, поблагословивши тих, хто мужньої боронить нашу землю. 
Додала патріотичного настрою промова керівника громади Анатолія Лущака, де він закликав співвітчизників до єднання заради майбутнього країни з тисячолітньою історією.
Пісенні композиції вокалісток Світлани Микитюк, Дарії Волосянко та ансамблю викладачів Лисецької музичної школи засвідчили, що українська пісня є не тільки національним генетичним кодом, а ще й еліксиром життя, своєрідною зброєю, що піднімає бойовий дух та додає наснаги для боротьби.
Нове державне свято ми відзначаємо у воєнний час. Проте, не зважаючи на тривожні дні, ще впевненіше звучить з наших уст наш український славень, додаючи впевненості усім, хто перебуває на передовій, тим, хто в тилах є надійною підтримкою військовослужбовцям: 
                     Ще не вмерла України, ні слава, ні воля,
                     Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля.
                     Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
                     Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці!


Відео події за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=LWvX_gT9rxU