ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ПРО ПОЛЕГЛИХ НА ЧУЖІЙ ВІЙНІ

Новини 18 лютого 2023
Для України, яка втратила у Республіці Афганістан майже чотири тисячі співвітчизників, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, це день пам’яті усіх, хто поліг на тій чужій війні, та вшанування тих, хто пройшов горнило війни. Особливий цей день для двох десятків жителів населених пунктів нашої Лисецької територіальної громади, котрі молодими юнаками були відправлені в далекий Афганістан для виконання інтернаціонального обов’язку. Та непотрібна війна, що тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року, лишила відбиток у їх серцях та душах на все життя.  
15 лютого учасники Афганської війни зі Стебника, Лисця, Старого Лисця та Посічі  зібралися, щоби у церкві Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ селища Лисець скласти подячну молитву за здоров’я та пом’янути полеглого у війні жителя Лисця Василя Костюка. 
 У пам'ять про учасників бойових дій на території інших держав воїни-афганці разом із представниками Лисецької селищної ради засвітили лампадки та піднесли їх до могили борцям за волю України. На місцевому кладовищі помолилися за душі побратимів, котрих вже немає серед живих, та поклали до їх могил квіти.