ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ В ЛИСЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Новини 24 серпня 2021

24 серпня найвеличніше і без перебільшення, найзначніше свято українства – День Незалежності України у населених пунктах Лисецької територіальної громади святкували разом із мільйонами співвітчизників по-особливому трепетно. Позаяк від часу, коли Україна відновила свою незалежність і стала творцем самостійної історії пройшли три десятиліття. Кожен усвідомлює себе громадянином незалежної держави, гордо заявляючи по всьому світу про те, що є українцем. 

Урочисте віче "З Україною в серці" у Лисці розпочали із легендарної пісні Тараса Петриненка "Україно". Слідом за яким, поклавши руку на серце, кожен присутній на центральній площі селища з гордістю виконав Державний Гімн України.

Вітаючи громаду із 30-ою річницею Незалежності України голова Лисецької громади Анатолій Лущак, зауважив, що незалежність нам далася важкою ціною, упродовж багатовікової боротьби українців зі стороннім ворогом. І зараз,  як ніколи раніше, треба згуртуватись, аби не втратити державність.

Відтак перед тим у церквах відправили панахиду за всіма воїнами та загиблими у боротьбі за незалежність. До підніжжя могили борцям за волю України поклали живі квіти.

Мали слово й духовні наставники селища отець Федір Бойко, настоятель церкви Воздвиження Чесного Хреста, та отець Андрій Ремінець, настоятель римо-католицької парафії Успіння Пресвятої Діви Марії.

Зверненням до Всевишньго, аби Він оберігав країну, стало величне звучання духовного гімну України

«Боже великий, єдиний» у виконанні ансамблю викладачів Лисецької музичної школи.

Патріотичною композицією 

Богдана Михайлюк завершила віче з нагоди Дня незалежності України. 

"Будьмо впевнені, наша Україна буде вільна, багата і щаслива, коли будемо єдині в своїх помислах і діях, - побажали ведучі. - Тож радіймо тій єдності, яку маємо, тому спільному прозрінню.

Радіймо творенню незалежної української держави".

Відеозвіт про святкування на ютуб-каналі