Делегація Лисецької селищної ради відвідала польських партнерів з ґміни Ленчица

Новини 18 вересня 2024

Громада наших польських партнерів – ґміни Ленчица – відзначила традиційне свято хліборобів «Дожинки» й подякувала за цьогорічний урожай сільським трудівникам. В якості почесних гостей на ньому побувала делегація Лисецької селищної ради на чолі з її головою Анатолієм Лущаком.

Господарем цьогорічного свята стало невеличке село Ленці, а учасниками дійства, що розпочалося маршем жнивної процесії, – представники кожного населеного пункту восьмитисячної ґміни. Принесені ними дари полів та жнивні вінки освятили священнослужителі, котрі провели подячну месу.

У своєму вітальному виступі війт ґміни Ленчица Яцек Роґожіньскі перш за все побажав всім аграріям справедливої винагороди за свою нелегку працю. «Саме фермер забезпечує найважливішу потребу людини – їжу. Цей рік був справді особливим для аграріїв, адже жнива розпочалися на місяць раніше. Фермери ґміни Ленчица, як завжди, продемонстрували, що не бояться жодних перешкод. Я хочу їм за це дуже подякувати», – сказав війт.

Анатолій Лущак подякував жителям ґміни та усьому польському народові за підтримку української нації в її боротьбі за незалежність, територіальну цілісність та державний суверенітет. Він висловив подяку особисто Яцеку Роґожіньскі, який не раз доставляв у Лисецьку громаду гуманітарну допомогу, зокрема комунальній лікарні та місцевій пожежній охороні. Селищний голова передав війтові подарунок від нашої громади – настінний годинник у вигляді карти України.

«Наша співпраця триває більше п’яти років і має конкретні результати, найголовніший з яких – поглиблення й зміцнення стосунків між громадами, насамперед людських», – заявив Анатолій Лущак.