ДЕЛЕГАЦІЯ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛА ПОЛЬСЬКИХ ПОБРАТИМІВ З ҐМІНИ ЛЕНЧИЦА

Новини 18 вересня 2023
Минулі вихідні стали знаковими для наших польських партнерів з ґміни Ленчица: всією громадою на чолі з війтом Яцеком Роґожіньським та головою ради Влоджіміжем Сташиньським поляки дякували аграріям, фермерам, сільським трудівникам за цьогорічний урожай. Перебуваючи з робочим візитом в побратимів поближче пізнали традицію польських “Обжинок”, яка глибоко вкорінена в польській історії та підтримується сучасниками, голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Лисецької селищної ради Світлана Шарабуряк, директорки Стебницької гімназії Лілія Гураль, Лисецького ліцею Христина Піндус та Старолисецького ліцею Любов Бойко.
Господарем цьогорічних ґмінних “Обжинок” стало невеличке село Янкув, де проживає понад сотня осіб, проте учасниками дійства, що за традицію розпочинається маршем жнивної процесії, стали представники кожного куточка восьмитисячної ґміни. Принесені ними дари полів та жнивні вінки освячуються священнослужителями, котрі проводять подячну месу. Лисецькій делегації випала місія не просто бути простими обсерваторами, а у складі журі оцінити жнивні вінки кожного населеного пункту та обрати найкращі.      
Найтепліші побажання хліборобам з нагоди їхнього свята висловив війт Яцек Роґожіньські, подякував за оригінальні жнивні віночки та композиції. Долучився до привітань трудівникам села і голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак. Даруючи доброму другові нашої громади Яцеку Роґожіньському дерев’яну ікону Богородиці, в його особі подякував жителям ґміни та усьому польському народові за підтримку української нації. А подароване польським побратимам жовто-блакитне знамено із підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного стане символом нашої майбутньої перемоги над ворогом! Після котрої ми обов'язково продовжимо задекларовані в підписаній у 2019-му році угоді про співпрацю та партнерство наміри, щоби стирати умовні географічні кордони поміж країнами та писати спільну історію  добросусідства задля розширення європейського демократичного простору!