Зустріч з керівництвом НСЗУ

Новини 17 липня 2024
Лисецький селищний голова Анатолій Лущак і генеральний директор КНП «Лисецька лікарня» Зенон Макота взяли участь у зустрічі з керівництвом Національної служби здоров’я України.
Голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталія Гусак, перебуваючи із робочою поїздкою на Івано-Франківщині, зустрілася з керівниками закладів охорони здоров’я області та головами територіальних громад. Під час зустрічі йшлося про забезпечення надання медичними закладами безпечної, безоплатної та якісної медичної допомоги пацієнтам. У цьому контексті було обговорено результати моніторингу НСЗУ щодо реалізації закладами області Програм медичних гарантій, проблемні питання закладів охорони здоров’я в рамках їх реалізації.
«НСЗУ не платитимете за послуги, які фактично не надаються. Тому медичним закладам, у яких будуть виявлені такі порушення, перераховуватимуть виплати, а кошти повертатимуться в бюджет. Так само НСЗУ не може платити за послуги, які надаються неякісно чи в неповному обсязі», – розповіла Наталія Гусак.
Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зазначила, що пацієнти Івано-Франківщини мають лікуватися там, де насправді зможуть отримати якісну медичну допомогу. І НСЗУ здійснює вкрай важливі моніторинги лікарень, що дозволяють покращити ситуацію в галузі охорони здоров’я області, а також контролювати цільове використання бюджетних коштів.
Зауважувалося, що в Івано-Франківській області більше 150 медичних закладів є надавачами послуг за Програмами медичних гарантій. А після напрацювання алгоритму дій, задля покращення загальної співпраці, було прийнято рішення щодо створення в лікарнях наглядових рад, які будуть здійснювати внутрішній моніторинг діяльності медичних закладів за договорами з НСЗУ. І це має покращити ситуацію щодо ефективного використання коштів за Програмою медичних гарантій.
Фото з сайту Івано-Франківської ОВА.