ВРУЧЕННЯ ДИПЛОМІВ ПЕРЕМОЖЦЯМ ОБЛАСНИХ КОНКУРСІВ РОЗВИТКУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Новини 5 грудня 2021
Третього грудня в обласній раді відбулося нагородження переможців ХІІ обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування і десятих обласних конкурсів  «Краща спортивна громада», «Громада кращого довкілля», «Краща етнокультурна громада». Диплом про перемогу Лисецької селищної ради з проєктом «Влаштування сонячної дахової сонячної електростанції для власних потреб КНП «Лисецька лікарня» голові Лисецької територіальної громади Анатолієві Лущаку вручили голова обласної ради Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій. 
Традиційно підведення підсумків конкурсів відбувається напередодні Дня місцевого самоврядування, адже їх завданням є обрати найактуальніші заявки від громад, ініціативи яких отримують співфінансування з обласного бюджету, тим самим продемонструвавши дієвість органів місцевого самоврядування. Відтак очільник обласної ради Олександр Сич з гордістю підмітив, що за десять років існування конкурсу з обласного бюджету виділили 122,5 мільйонів гривень. Знаково, що порівняно з минулими роками, у відсотковому співвідношенні збільшилася кількість громад, які подаються на конкурс. Якщо раніше навіть половина органів місцевого самоврядування не подавали заявки, то в цьому році з 62 територіальних громад 48 подали проєкти. Загалом на дванадцятий конкурс було подано 93 проєкти. Переможцями визначено 40 проєктів від 37 місцевих рад. На їх реалізацію у 2022 році з обласного бюджету планується спрямувати понад 18 мільйонів гривень. Водночас переможцями десятих обласних конкурсів «Громада кращого довкілля», «Краща спортивна громада», «Краща етнокультурна громада» визнано 10 місцевих рад, яким у 2022 році з обласного бюджету спрямують 1,7 млн грн.
Цьогорічна перемога у конкурсі — перша для Лисецької селищної тергромади. Населені пункти Лисець (двічі), Стебник, Старий Лисець (6 разів) та Посіч (один раз), що увійшли до об’єднаної громади, ставали переможцями як конкурсу проєктів, так і були лауреатами кращих громад.