В Ужгороді відбулася Всеукраїнська наукова конференція за міжнародної участі «Роль системи громадського здоровʼя в імплементації «Стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року»

Новини 11 жовтня 2024

Цей представницький захід був організований Всеукраїнською асоціацією фахівців з громадського здоров’я у співпраці з Ужгородським національним університетом, Міністерством охорони здоров'я України, Центром громадського здоров’я України, Проєктом USAID Ukraine - USAID Україна, Pact Розбудова стійкої системи громадського здоров’я. В його роботі взяв участь Лисецький селищний голова Анатолій Лущак, який є членом Правління Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров’я. 

Відкриваючи конференцію, Голова Правління Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоровʼя Руслан Савчук розповів про досягнення організації за рік функціонування та поділився планами на майбутнє. «Серед основних завдань Стратегії охорони здоров’я-2030 слід відзначити розвиток профілактики захворювань та зміцнення громадського здоров’я, заходи для популяризації здорового способу життя, боротьбу з шкідливими звичками, – зазначив Руслан Савчук. – У державі відбувається зміна акценту з лікування в бік попередження захворювань, формування культури дбайливого ставлення людей до власного здоровʼя. Слід усвідомлювати, що впроваджені сьогодні ініціативи матимуть позитивні результати на багато років уперед».

Учасники пленарних сесій конференції обговорили шляхи розвитку системи громадського здоров’я в Україні, потенційні виклики та шляхи їх подолання, а також проблематику кадрового ресурсу, міжсекторального співробітництва, ментального здоровʼя.