В ЛИСЕЦЬКУ ТЕРИТОРІАЛЬНУ ГРОМАДУ ЗАВІТАЛА АМЕРИКАНСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ

Новини 6 жовтня 2023
На початку робочого тижня до Лисця приїхали представники Християнської Місії Сполучених Штатів Америки. Під час зустрічі у Лисецькій селищній раді жителі американського штату Алабама Перрі Бейкер та Чіп МакЮен передали вітання від керівника їх Місії Джона Кахельмана - доброго друга Старолисецької громади, з котрою нас пов'язує понад 15-річна співпраця: десятки візитів та незліченна кількість переданої американським народом гуманітарної допомоги. 
Очільникові Лисецької територіальної громади Анатолію Лущаку вручили прапор штату, сувенірну монету та подяку віце-губернатора штату Алабама США Вілла Айнсворса, засвідчену губернатором штату Кеєм Айві. “Від імені жителів штату Алабама висловлюю вдячність Анатолію Романовичу Лущаку за його службу та відданість народу України. Ваша відданість Лисцю визнається та цінується” - написано в документі.
Анатолій Лущак подарував гостям державний прапор України та видання з історії Старого Лисця, де зібрано найважливіші віхи становлення одного із мальовничих куточків нашої великої держави. Подякував американській делегації за відзнаку, а їх співгромадянам - за постійну підтримку українського народу, а особливо в час війни. 
У супроводі керівника громади представники американського народу відвідали місце проживання тимчасово переміщених осіб. Екскурсію Шелтером, що облаштований при парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього селища Лисець, провів настоятель місцевого храму отець Федір Бойко. Посмакувавши обідом у парафіяльній їдальні “Карітас-Лисець”, американці відчули ту гостинність та теплоту, з якою тут приймають українців, що постраждали від війни, та по-християнськи готові прихистити всіх потребуючих опіки й допомоги.