У Лисецькій громаді відзначили День Конституції України

Новини 28 червня 2024

Урочисте віче за участі працівників селищної ради, її комунальних установ, військовослужбовців і мешканців громади розпочалося з вшанування пам’яті всіх, хто загинув за Україну, та виконання Державного гімну. Заступник селищного голови Іван Говера привітав присутніх із державним святом і подякував Богу та воїнам Збройних сил за можливість відзначити його під умовно мирним небом.

«Ще в 1710 році була прийнята Конституція Пилипа Орлика, яка звучала як про права і вольності козацтва, саме як Конституція вільних людей, – зазначив Іван Говера. – 28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію незалежної України, яка є її основним документом. І зараз військовослужбовці на фронті й українці в тилу відстоюють задекларовані нею права і свободи, територіальну цілісність нашої держави.

Дай Боже, щоб сім’ї військовослужбовців дочекалися своїх синів і дочок, діти дочекалися батьків. Нехай настане мир під блакитним українським небом. Слава Україні!»

«Сьогодні настав той час, коли ми маємо задуматися над словами Христа Спасителя: «Мир даю вам, і той мир цініть. Сьогодні ми об’єднані одним – великою Перемогою, яка буде для наших воїнів благословенною. І ту Перемогу маємо одним серцем і устами вимолити. Дай Боже, щоб настав мир Господній у всій нашій українській державі, повернулися рідні і близькі із зарубіжних домівок, а нам творити добро, пам’ятати про те, що ми є українці й нашому роду нема переводу. Нехай Бог благословить!» – звернувся до учасників віча настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього о. Федір Бойко.