У Чернівцях відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Новини 13 квітня 2024
Цей захід пройшов під головуванням Президента України Володимира Зеленського, за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, представників Уряду, голів обласних адміністрацій, територіальних громад та органів місцевого самоврядування. Серед 78 очільників міст, сіл і селищ був і керівник Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак.
«У кожній громаді – свої потреби, – зазначив Володимир Зеленський. – Але всі маємо памʼятати про головну потребу нашої держави зараз і кожного українця. Ми повинні зупинити агресію Росії та завершити цю війну справедливим миром на своїх умовах. Тільки це може відновити справжню безпеку для всіх».
На переконання Глави держави, ключовими складовими перемоги є підтримка українських воїнів, реабілітація ветеранів, безпека населення, захист критичної інфраструктури, стимулювання розвитку економіки, підвищення ефективності управління, євроінтеграція.
На засіданні Конгресу також ішлося про: укріплення оборони, зокрема будівництво фортифікаційних споруд, до якого долучилась наша область; безпекові питання – про створення максимально безпечних середовищ для наших дітей у закладах освіти; підтримку й відновлення економіки; роботу платформи «Зроблено в Україні», завдання якої сприяти економічній стійкості нашої держави, стимулювати вітчизняне виробництво та переробну промисловість та розглядалися інші важливі для держави питання. 
Фото з сайту Івано-Франківської обласної державної адміністрації.