ПРЕДСТАВНИКИ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ СТАЛИ УЧАСНИКАМИ СЕМІНАРУ-ТРЕНІНГУ ЩОДО КРИЗОВОГО РЕАГУВАННЯ, ВІДНОВЛЕНЯ ТА НАДАННЯ ПУБЛІЧНИХ ПОСЛУГ

Новини 30 березня 2023
27-29 березня у місті Трускавець Львівської області проходив семінар-тренінг «Розвиток потенціалу регіональних та місцевих органів влади у сфері кризового реагування, відновлення та надання публічних послуг». Разом із заступником директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури – начальником управління Офісу децентралізації Івано-Франківської ОВА Володимиром Поповичем, регіональною координаторкою Програми розвитку ООН на Прикарпатті Лесею Попелюх учасниками зібрання, зорганізованого для органів державної влади та місцевого самоврядування Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Львівської областей Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки уряду Великої Британії в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України» стали представники територіальних громад Прикарпаття. Лисецьку територіальну громаду представили начальник фінансового відділу селищної ради Надія Самойленко та селищний голова Анатолій Лущак. 
Організатори тренінгу поставили перед собою мету окреслити потенціал державних та місцевих органів влади у сфері кризового реагування. Зокрема поділилися досвідом побудови моделі роботи органів влади в умовах пандемії, спричиненої захворюванням на COVID-19. Під час семінару обговорили проблему координації зусиль влади, громадськості та волонтерських спільнот у реагуванні на виклики, спричинені війною. Зокрема, учасникам презентовано успішні приклади інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громадах. Інші теми доповідей стосувалися цифрової трансформації та трансформації освітніх, медичних і соціальних послуг на рівні територіальної громади. Виступ Володимира Поповича присвячувалася стратегічному плануванню розвитку територіальних громад та формуванню плану заходів реалізації стратегії як важливому чиннику розвитку. Учасники з інших регіонів презентували успішний досвід в громаді реалізації державної програми релокації бізнесу.