Представник військової частини передав синові загиблого Героя батьків берет прикордонника і отримані ним на фронті нагороди

Новини 2 квітня 2024
Сьогодні на лінійці в Лисецькому ліцеї відбулася хвилююча й щемлива до болю подія. Офіцер військової частини передав першокласникові Даніїлу Кулакову берет прикордонника його батька та отримані ним на фронті нагороди – відзнаку МВС України «За відвагу в службі» та нагрудний знак Державної прикордонної служби України «За мужність в охороні державного кордону». 
Повномасштабна війна застала Миколу Кулакова та його дружину Лесю з п’ятирічним синочком Даніїлом у Гостомелі. Рятуючись від постійних обстрілів, молода сім’я переїхала в Бучу, де потрапила в окупацію. В березні 2022-го Кулаковим дивом вдалося вирватися з оточеного «кадирівцями» міста й добратися до селища Лисець, звідки родом батько пані Лесі й мешкають її родичі.
Микола Кулаков не міг спокійно сидіти в тилу й невдовзі виїхав до Києва, вступив до добровольчого формування. Захищав столицю, звільняв від ворога Київську область. А в 2023 році вступив на службу до новоствореної бригади Державної прикордонної служби «Сталевий кордон». Воював на харківському напрямку, двічі був поранений. 23 січня цього року Микола Кулаков загинув при виконанні бойового завдання.
Леся Кулакова, яка нині активно волонтерить, каже, що її син гордиться батьком-Героєм, а його нагороди та берет стануть сімейними реліквіями.