ПОЛЬСЬКІ ПАРТНЕРИ ПОДАРУВАЛИ ЛИСЕЦЬКИМ РЯТУВАЛЬНИКАМ ПОЖЕЖНИЙ АВТОМОБІЛЬ

Новини 1 лютого 2024

Війт ґміни Ленчица Яцек Роґожіньскі минулого року привозив до Лисецької громади обладнання для місцевої пожежної охорони та гуманітарну допомогу комунальній лікарні. Й цього разу приїхав не з порожніми руками. Разом із депутатами ґміни Мареком Якубовським та Анджеєм Кшижаняком доставив у Лисець пожежний автомобіль.

Це вже друге спеціальне авто, подароване польськими партнерами лисецьким рятувальникам. За словами начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького, який з цієї нагоди побував у Лисці, машина має хороші технічні характеристики й допоможе розширити можливості місцевої пожежної охорони. «У селищній раді планують створити пожежний підрозділ у селі Стебник, найбільш віддаленому від центру громади, через що скоротиться час прибуття сільських пожежних до місця загоряння. Це дасть можливість рятувати людські життя і майно», – сказав Володимир Чернецький.

Місцева пожежна охорона, створена ще 16 років тому, – одна з найбільш потужних в області. В її штаті – десять працівників, має чотири автомобілі. Лисецькі рятувальники виїжджають на гасіння пожеж та загорянь, виконання інших завдань, не тільки в своїй громаді, а й в населені пункти Загвіздянської та частини Івано-Франківської громади.

«Наші рятувальники прибувають до місця пожежі через 7-10 хвилин після отримання повідомлення, – розповідає голова Лисецької селищної ради Анатолій Лущак. – У випадку серйозних пожеж задіюємо резервну зміну.

З польськими партнерами із ґміни Ленчица співпрацюємо вже п’ять років. Вони передають обладнання, спорядження, спеціальний одяг для місцевої пожежної охорони, гуманітарну допомогу комунальній лікарні, потребуючим людям. За що хочу подякувати депутатам ґміни, особливо війтові Яцеку Роґожіньскі. Для нас ця співпраця дуже важлива, адже розвиток добровільної пожежної охорони, пожежна безпека – це те, чого нам потрібно вчитися в польських партнерів, переймати їх досвід».

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький і начальник ГУ ДСНС Володимир Чернецький вручили польським гостям подяки, а Яцек Роґожіньскі запевнив, що гміна Ленчица й надалі допомагатиме своїм лисеньким партнерам. Його колега Марек Якубовський додав, що ця підтримка – від щирого серця.

Крім пожежного автомобіля, Лисецька громада поповнила свій комунальний автопарк із Польщі сміттєвозом. Тож тепер вулиці та узбіччя, двори населених пунктів будуть чистішими та охайнішими.

Відео події можна переглянути на YouTube-каналі Лисецької громади за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Mw9M7HwKTro.