ПІДСУМКИ ТА ВИКЛИКИ В ДІЯЛЬНОСТІ ЦНАП

Новини 5 лютого 2024

Упродовж перших двох днів лютого відбувся регіональний семінар-тренінг «Інтеграція послуг у ЦНАП: Підсумки 2023 року та виклики на 2024 рік», організований обласною військовою адміністрацією у партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні, за підтримки уряду Великої Британії, Міністерства цифрової трансформації України, UNDP Ukraine/ПРООН в Україні. У ньому взяла участь начальник відділу Центр надання адміністративних послуг Лисецької селищної ради-Дія Центр Ірина Гутич.

Основною метою цього заходу стало підбиття підсумків роботи Єдиної мережі ЦНАП Івано-Франківської області за минулий рік та формування завдань на 2024 рік; надання практичних рекомендацій щодо наповнення та актуалізації даних в реєстрі територіальної громади; напрацювання практичних механізмів з суб’єктами надання адміністративних послуг для їх надання ветеранам війни та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; ознайомлення з практикою надання адміністративних послуг з перереєстрації транспортних засобів для інтеграції їх у ЦНАП; ознайомлення з практичним аспектами впровадження Закону України «Про адміністративну процедуру».

«Семінар-тренінг був дуже корисний як у теоретичному, так і практичному плані. Якщо ж говорити про підсумки нашої діяльності за минулий рік, то слід відзначити відкриття в квітні модернізованого Дія Центру, – розповідає Ірина Гутич. – Через нього громадянам надається 264 адміністративних послуг та послуг дозвільного характеру.

  • У 2024 році ми отримали делеговані з РАЦСу повноваження з реєстрації актів цивільного стану (народження, шлюбу, смерті), що значно спростило жителям громади процедуру отримання цих документів. Загалом через наш Дія Центр торік було надано 6076 адмінпослуг та послуг дозвільного характеру. Тепер працюємо над тим, щоб розширити їх перелік. Зокрема, з державної реєстрації транспортних засобів і видачі посвідчень водія.
  • Так, у грудні підписано узгоджене рішення з регіональним сервісним центром МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях щодо Державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів; мотоциклів усіх типів, марок і моделей; причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, а також обмін посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати чи викрадення.

Для забезпечення належної організації роботи, в ЦНАП постійно здійснюється моніторинг переліку послуг та якості їх надання».