Перша стратегічна сесія ГО «Всеукраїнська асоціація фахівців із громадського здоров’я»

Новини 18 червня 2024

Днями в Івано-Франківську відбулася перша стратегічна сесія «Оцінка організаційної спроможності» для громадської організації «Всеукраїнська асоціація фахівців із громадського здоров’я».

Цей захід організований за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та Pact у рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Його учасниками були члени Правління, керівники осередків та секретаріат Асоціації, серед них – Лисецький селищний голова Анатолій Лущак.

Наша організація ще досить молода, але вже робить успішні кроки, – розповів голова громадської організації «Всеукраїнська асоціація фахівців із громадського здоров’я»  Руслан Савчук. – Ми хочемо оцінити, як це робимо, чи правильно рухаємося. На нашій сесії присутні як представники профілактичної та практичної медицини, так і наукового сектору, освітнього, а також територіальних громад. Це така багатовекторна співпраця, яка дасть нам плоди в розбудові стійкої системи громадського здоров’я в нашій країні».

Серед питань, які дасть можливість розбудови розглядалися на стратегічній сесії, – аналіз ключових гравців галузі, перспективи, оцінка потенціалу та групування його характеристик, формулювання основних індикаторів. У дискусіях та після опрацювання в групах попередньо окреслили подальші кроки для успішного розвитку Асоціації.

 Слід відзначити, що Анатолій Лущак входить до складу Правління ГО «Всеукраїнська асоціація фахівців із громадського здоров’я», а очолювана ним територіальна громада бере участь у реалізації проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».