НАВЧАЮТЬСЯ САМІ, ЩОБИ НАВЧАТИ ІНШИХ: СЕРПНЕВІ ОСВІТНІ СТУДІЇ-2023

Новини Освіта 26 серпня 2023
Загвіздянська територіальна громада стала місцем зустрічі керівників закладів освіти Загвіздянської, Угринівської, Єзупільської та Лисецької територіальних громад. Третій рік поспіль в рамках підписаної угоди про співпрацю керівники освітніх підрозділів та директори ліцеїв та гімназій в такому форматі обговорюють особливості освітнього процесу. 
Лисецьку громаду представили начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Лисецької селищної ради Світлана Шарабуряк, директор Старолисецького ліцею Любов Бойко, нещодавно призначені директорами Стебницької гімназії Лілія Гураль та Лисецького ліцею Христина Піндус. 
Привітав учасників освітніх студій-2023 голова Загвіздянської територіальної громади Володимир Ружанський. Гостями зібрання стали Зоряна Король з Івано-Франківської обласної профспілки працівників освіти та Світлана Цуцман з Управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області. Освітяни продовжили угоду про співпрацю на 2023-2024 навчальний рік  щодо професійного розвитку педагогів. Обговорили правові аспекти організації освітнього процесу, апробували цифрові інструменти для ефективного управління. Заразом конструктивними та дискусійними постали питання подолання освітніх втрат, нове положення про атестацію та самооцінювання закладу освіти. Однак ні в кого не виникало сумнівів, що попри всі новації пріоритетом нового навчального року і надалі залишається безпека всіх учасників освітнього процесу.
                                        ***
 А вже впродовж тижня на базі Старолисецького ліцею відбулися серпневі студії вчителів відповідальних за викладання предметів духовно-морального спрямування, предметів освітньої галузі «Суспільствознавство», «Громадянська та історична освіта». Також засідали спільноти педагогічних працівників фізико-математичного осередку, вчителі іноземної мови (англійської, французької та польської), вчителі біології і екології, хімії, географії, природознавства Загвіздянської, Угринівської, Лисецької, Єзупільської територіальних громад. 
У Підліському ліцеї засідали спільноти практичних психологів та соціальних педагогів, педагогічні працівники художньо-естетичного осередку: бібліотекарі, вчителі музичного мистецтва, мистецтва, музичні керівники закладів дошкільної освіти, керівники гуртків. 
Учителі початкових класів даних громад збиралися у Загвіздянському та Угринівському ліцеях. 
23 серпня Угринівський ліцей приймав педагогічні студії вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, а 25 серпня тут збиралися керівники методичних об'єднань класних керівників. 
Вчителі основ здоров'я, фізичної культури та предмету “Захист України” працювали на базі Єзупільського ліцею. 
Педагоги в дружній атмосфері обговорили актуальні питання навчального процесу та особливості викладання навчальних предметів, щоби вже за якийсь тиждень з Україною у серці, з вірою у Перемогу розпочати новий навчальний рік!