НАЛАГОДЖЕННЯ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ТА ПРОТОКОЛЬНИЙ СУПРОВІД ІНОЗЕМНИХ ДЕЛЕГАЦІЙ

Новини 3 жовтня 2023
стали предметом детального обговорення під час зорганізованого Регіональним офісом міжнародного співробітництва в Івано-Франківській області навчального семінару «Організація і протокольний супровід іноземних делегацій та налагодження міжнародного співробітництва». Разом із фахівцями структурних підрозділів обласної та районних державних (військових) адміністрацій, представниками територіальних громад області мала можливості отримати від лекторів-практиків робочі пріоритети та детальні знання щодо співпраці з міжнародними партнерами начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Лисецької селищної ради Наталія Ярощук. Відкриваючи зібрання, заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, підмітила, що загалом з початку військової агресії російської федерації проти України тільки в Івано-Франківській області налагоджено роботу із 118 донорами з числа міжнародних організацій. Це ті організації, установи та спільноти, які працюють із обласною державною (військовою) адміністрацією та місцевими територіальними громадами. Відтак презентувала Регіональний офіс міжнародного співробітництва в області - консультативно-дорадчий орган при обласній державній (військовій) адміністрації, який працює задля ефективної координації міжнародного співробітництва в регіоні, систематизації роботи щодо регіональних потреб, супроводу міжнародних проєктів. Семінарські заняття проводили в онлайн та офлайн форматах. Зокрема, лектор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України, засновниця та сертифікований тренер школи ділової етики та етикету Ольга Наконечна розповіла про організацію, протокольний супровід візитів. А український дипломат Надзвичайний і Повноважний Посланник другого класу, почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Віталій Максименко окреслив актуальні питання щодо розвитку міжнародного співробітництва та налагодження партнерських зв’язків. Голова правління ГО «Громадський центр «Еталон» Леся Аронець розповіла про міжнародну співпрацю у форматі проєктної діяльності. 
Учасники семінару ознайомилися з актуальними питаннями складання програм візитів, організації переговорів, основами дипломатичної діяльності, співпраці із закордонними дипломатичними установами, аналітичної роботи та пріоритетами зовнішньої політики України.
По завершенні семінару начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Лисецької селищної ради Наталія Ярощук запевнила, що отримані знання про протокольні  правила етикету стали дуже корисними та будуть враховуватися при організації майбутніх зустрічей з партнерами з  ґміни Ленчица Республіки Польща та прийомів інших іноземних делегацій, які є частими гостями нашої громади. Також дуже цінним був досвід дипломата Віталія Максименка, який поділився реальними прикладами взаємодопомоги та співпраці українських та польських народів. Силу дружньої допомоги від польських побратимів неодноразово відчули і мешканці Лисецької громади.
Світлини з Інтернет-ресурсу Івано-Франківської ОДА