МОЛЕБЕНЬ ЗА УКРАЇНУ В СТАРОМУ ЛИСЦІ

Новини 25 серпня 2023
У День незалежності України за доброю традицією багаточисельна громада Старого Лисця зібралася біля символічної могили борцям за волю України. Тут місцеві священнослужителі: отець Іван із церкви Святого Миколая та отець Іван із Церкви Собору Пресвятої Діви Марії та Йосифа Обручника відправили молебень за нашими полеглими захисниками та усіма краянами, які виборювали таку омріяну незалежну Україну. 
“Радію, що у 32-гу річницю незалежності ми так чисельно зібралися, ще більше тішить, що серед нас багато молоді, адже ця символічна могила, яку власноруч споруджували, а згодом підтримували покоління мешканців Старого Лисця, стала місцем пам'яті тих людей, котрі виборювали нам Україну зі зброєю в руках, своїм талантом та великим патріотизмом, і власноруч насипали цю могилу, щоби ми сюди приходили і віддавали шану тим нашим людям, котрі століттями відстоювали нашу державу Україну, які вірили, що Україна буде, - звернувся до односельців голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак. - Пригадаймо, як світлої пам’яті наша учасниця УПА Ганна Степанівна Федій щороку давала настанови нашій молоді. І сьогодні ті паростки проростають, бо ті паростки - це наша молодь, яка захищає нашу державу, яка сьогодні на передовій, яка увійшла в новітню історію та віддала своє життя за те, щоб ми як нація, як держава були. Сьогодні дуже важливо кожному і в тилу, і на фронті перейматися і молити Бога, щоби перемога відбулася. Бо як не ми, то хто? Ніхто крім нас самих не захистить наш дім: кожен на своєму фронті, хто чим може робить свою роботу задля нашої перемоги. Тільки так ми вистоїмо та втримаємо нашу незалежну Україну!” Зворушливо з уст юної Ангеліни Говзан прозвучали поетичні рядки про війну, а вокалістка Тетяна Федоришин пісенною композицією “Слава Україні!” підняла наш дух: “Ми всі - одна родина! Ми всі - одна країна! Від батька і до сина, славимо її! Біда нас не зламала! Вона нас об'єднала! Віра нас захищала на всі роки! Ми - вільний народ! Сильний народ! Могутній народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!” 
У День незалежності України, за яку віддали своє життя вже новітні герої, учасники віча та місцеві школярі поклали квіти та молилися на могилах загиблих на війні односельців Миколи Волосянка, Миколи Білогубка, Михайла Сікори та Василя Менька. Вічна слава та пам'ять нашим захисникам!