ЛИСЕЦЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЛА ВІД БЛАГОДІЙНИКІВ З ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ СУЧАСНИЙ РЕАНІМОБІЛЬ

Новини 25 листопада 2022
Зустріч обидвох сторін відбулася у польському місті Перемишль. Делегації одразу ж взялися до ознайомлення із спецавтомобілем, котрий благодійно фонд “GoFundMe” міста Ньюкасл з Великої Британії передав Лисецькій громаді. Спеціальні реанімаційні функції, яким оснащена карета швидкої допомоги, продемонстрували лікар-анастезіолог, волонтер Анатолій Брунарський - добрий приятель та однокурсник по медінституту засновника британського фонду уродженця Івано-Франківська пана Анатолія Тельпова.  
Голова Лисецької громади Анатолій Лущак подякував представникам Великої Британії за зусебічну підтримку українського народу. “Те, як справжні благодійники, партнери та друзі гуртуються задля допомоги Україні вселяє впевненість у нашій спільній боротьбі проти загарбника. В єдності наша сила. Тож разом до перемоги!” - саме ці фрази викарбувані на подяці засновнику фонду “GoFundMe” міста Ньюкасл Велика Британія  Анатолію Тельпову та співзасновниці фонду місіс Келлі Сторі. 
Подяки, видання з історії Старого Лисця  та картини на дереві місцевого художника передані благодійникам - це невелика часточка вдячності, яку Лисецька громада висловлює щедрим благодійникам. Адже переданий реанімаційний автомобіль працюватиме для надання невідкладної допомоги та транспортування важких хворих. 
                                                     ***
День 25 листопада став знаковим не тільки для громади, яка святкувала свій другий день народження, але й для комунального некомерційного підприємства “Лисецька лікарня”: очільник громади Анатолій Лущак вручив виконуючому обов'язки гендиректора Зенонові Макоті ключі від спецавтомобіля Мерседес. 
Щиро дякуючи засновнику фонду виходцю з Івано-Франківська Анатолію Тельпову  за такий щедрий дарунок, до придбання якого фінансово доклалися як громадяни Великої Британії, так і наші співвітчизники, Зенон Макота підмітив, що подарований реанімобіль - значна підмога для всієї медичної родини місцевого закладу охорони здоров'я. Незабаром тут запрацює нове відділення для надання паліативної допомоги в медзакладі та на дому. Тож відтепер спецавтомобілем можна безпечно перевозити важких хворих на будь-які дистанції.

Відео за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=kayJqwz6ZHg .