КЕРІВНИК ЦНАП ЛИСЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРЕЗЕНТУВАЛА ОЧОЛЮВАНИЙ ПІДРОЗДІЛ

Новини 2 жовтня 2023
Задля обміну досвідом та покращення надання адміністративних послуг та цифровізації на базі Дія Центр в селі Устеріки Білоберізької територіальної громади на Верховинщині 29 вересня відбувся регіональний семінар-тренінг на тему «Організація роботи ЦНАП в Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Рівненських областях». Міжрегіональний навчальний візит організований Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки уряду Великої Британії та у партнерстві з Івано- Франківською обласною військовою адміністрацією в межах проєкту «Управлінням цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Івано-Франківської обласної державної адміністрації в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України». 
Після вітального слова першого заступника голови Верховинської РДА Світлани Уршеджук привітала керівників ЦНАП чотирьох областей координатор ПР ООН в Івано-Франківській області Леся Попелюх. Голова Білоберізької громади Дмитро Іванюк поділився досвідом управління гірською громадою чисельністю понад 2700 жителів, утвореною шляхом об'єднання трьох сільських рад та 17 населених пунктів. Причому акцентував на проєктній діяльності громади, як додаткової можливості розвивати органи місцевого самоврядування та покращувати добробут жителів. 
Родзинкою заходу став обмін досвідом щодо організації надання адміністративних послуг сільського, селищного та міського ЦНАПів. Про роботу ЦНАП і Дія Центр у Білоберізькій громаді розповіла керівник місцевого ЦНАП Олександра Мороз.  
Керівник Центру надання адміністративних послуг Лисецької селищної ради Ірина Гутич представила розвиток сфери надання адміністративних послуг в сучасних умовах. Досвід роботи міського ЦНАП презентував заступник директора департаменту, начальник відділу дозвільно-погоджувальних процедур, адміністратор ЦНАП Івано-Франківської міської ради Михайло Німащук. 
За підсумками семінар-тренінгу учасники поділилися ідеями щодо співпраці та обговорили план дій на майбутнє.