ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я В ЛИСЕЦЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Новини 28 квітня 2023
В рамках Європейського тижня імунізації в Лисецькій територіальній громаді пройшов «День здоров’я». Тут працювали фахівці департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, представники Державної установи «Івано-Франківський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я  України», громадської організації «Коаліція за вакцинацію», благодійного фонду «Захід Шанс», КНП «Центр первинної медичної допомоги», місцеві лікарі загальної практики сімейної медицини. В такий спосіб Лисецька територіальна громада, що є учасником проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», перейшла до практичної реалізації задекларованих намірів щодо покращення стану громадського здоров’я. 
26 квітня на різних локаціях та в різних установах громади вели мову про небезпеку інфекційних хвороб та вакцинацію, як спосіб захисту. Вихованці Старолисецького закладу дошкільної освіти «Малятко» в ігровій формі, а також за допомогою цікавої казки освоїли корисну інформацію про необхідність вакцинації, як єдиного і ефективного методу не захворіти низкою небезпечних недуг та запобіганню масовому поширенню інфекції. 
Під час зустрічей із сімейними лікарями та громадськими активістами місцеві ліцеїсти та їх наставники довідалися багато корисної інформації про захворювання  на вакцинокеровані інфекції та важливість щеплень.
На площі перед поліклінічним відділенням КНП «Лисецька лікарня» у селищі Лисець у спеціально обладнаному автобусі працювали фахівці Центру контролю та профілактики хвороб. Жителі громади мали змогу тут безкоштовно зробити швидкі тести на COVID-19, гепатит, скринінг на туберкульоз та ВІЛ/СНІД, виміряти рівень цукру в крові, артеріальний тиск та вакцинуватися від COVID-19. А ще багато перехожих отримали чимало інформаційних буклетів. 
Дякуємо усім, хто піклується про себе та, не зважаючи на дощову погоду, долучився до Дня здоров’я, охоче прослухав інформацію під час бесід та заходів, завітав до спецавтобуса. Бережімо своє здоров’я та здоров’я своїх ближніх! 

Детальніше  у відео за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=8SNoRXNgQmY