Тренінг з управління стресом

Новини 15 березня 2024

Троє представників Лисецької громади пройшли тренінг у Києві, щоб учити людей, як упоратися зі стресовими станами.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради Наталія Ярощук, працівниця Центру надання соціальних послуг Христина Лужна та психолог Лисецького ліцею Валентина Дем’янек пройшли навчання з управління стресом у рамках програми Всесвітньої організації охорони здоров’я «Самодопомога плюс». Вона розроблена для країн, де відбуваються військові конфлікти.

«На тренінг з’їхалися представники територіальних громад з усієї України, особливо великі команди були з прифронтових територій, – розповіла Наталія Ярощук. – Заняття проводили тренери, задіяні в міжнародному проєкті «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», в якому наша громада бере участь.

Ми пройшли базовий курс, аби надалі працювати з людьми, які потребують психосоціальної підтримки, навчити їх простим, але дієвим методам допомагати собі впоратися зі стресами. Невдовзі в нашій громаді відкриється простір «Подбай про себе», де будемо, як волонтери, проводити групові заняття з переселенцями, ветеранами війни, їх рідними, з тими, хто пережив і переживає стресові ситуації, потребує допомоги».